Vi söker fler tenorer och basar!

Vill du sjunga med oss? Du är hjärtligt välkommen att titta in till oss en tisdagskväll vid repetition i Härlanda kyrka (kyrksalen eller i församlingssalen en trappa ner). Höstens repetitioner börjar 27/8 kl 19.

Se mera här för kontaktinformation:  "SJUNG MED OSS"

24/11 kl 18 Luigi Cherubini Requiem i c moll, Härlanda kyrka

Citat återgivet från Hyperion "Britains brigthest record label"

Posterity has a habit of elevating the obscure and neglecting the famous. Thus it is that Cherubini, hailed by Beethoven as 'the greatest living composer', is today often forgotten; 'If I were to write a Requiem, Cherubini's would be my only model', Beethoven continued and the work was performed at his funeral in 1827. Schumann's opinion was that it was 'without equal in the world'. Berlioz considered that 'the decrescendo in the Agnus Dei surpasses everything that has ever been written of the kind'. Cherubini was anxious to reflect the spirit as well as the meaning of the text and so, to avoid any unwelcome associations with opera, he decided to dispense altogether with soloists. It is a work of remarkable intensity, full of attractive choral and orchestral writing.

Andra inspelningar av verket, från spår 3 på skivan nedan:

22/12 kl 18 Julkonsert, Härlanda kyrka

Se gärna vår kalender för vad som är på gång.

Hitta till Härlanda kyrka

Gilla oss på Facebook och dela evenemang via Facebook genom att klicka här.

Exempel från vårens konserter

Söndag 5/5 Konsert Viva Vivaldi i Härlanda kyrka

Konsert Viva Vivaldi! den 2019-05-05. Sista satsen av Beatus vir RV597 återges nedan.
Dubbel kör och orkesteruppsättning i violinerna.
Därefter blev det kort paus före Gloria.

Söndagen 31 mars 2019 sjöng kören Misa Criolla som del av högmässan i Härlanda kyrka.

Här återges två av satserna

Lyssna här för fler: Inspelningar och bilder

Se vad vi sjungit tidigare här: Arkiv

Om kören

Härlanda Oratoriekör är en blandad sångkör med fast ensemble. Vi är cirka 60 engagerade och erfarna körsångare som under professionell ledning ger konserter tillsammans med solister och orkester. Vi gillar även att umgås i trevliga former där inte minst sången har sin givna plats. Flertalet av våra sångare har lång erfarenhet av att sjunga i olika körer och i olika musikaliska sammanhang.

Kören ingår i den rika musikverksamhet som bedrivs i Svenska kyrkans församling i Härlanda med många olika körer som sjunger i gudstjänst, på konserter och körresor. Här finns musikmöjlighet för alla åldrar!

Vår repertoar utgörs främst av sakrala verk som spänner från 1500-tal till nutid. Vi har sjungit flera Mozartverk och som exempel på andra tonsättare kan nämnas Schütz, Bach, Mendelssohn, Brahms, Fauré, Rutter. Utöver våra höst- och vårkonserter ger vi en julkonsert som avslutar året.

Kören bildades år 2004 och leds sedan 2008 av Ulf Lindström, organist och körledare i församlingen. Ulf är utbildad kyrkomusiker vid musikhögskolan i Stockholm. Ulf har bott och arbetat först i Stockholm i många år men sedan också i Falköping, Skara och Mariestad, innan han flyttade till Göteborg för arbetet i Härlanda kyrka.

Följ oss på facebook https://www.facebook.com/HarlandaOratoriekor/

Ladda gärna ner beskrivningen om kören här Du lyssnar till Härlanda Oratoriekör

Länk till Härlanda församling:  http://www.svenskakyrkan.se/harlanda?di=534086