Hem


Program för hösten 2021

 

Avskedskonsert för Ulf Lindström

Vid årsskiftet går Härlandas kyrkomusiker Ulf Lindström i pension. Redan 21/11 är du välkommen till avskedskonsert i Härlanda kyrka.

Än är det inte riktigt dags för avsked - men på Domssöndagen 21 november är du välkommen till avskedskonsert för Ulf Lindström.Det blir musik av bl.a. Fauré, Brahms och N Lindberg. Medverkar gör Härlanda OratoriekörKarl Peter Eriksson, baryton och så förstås Ulf Lindström, pianist och dirigent.Varmt välkommen!

HÄRLANDA KYRKA
SÖNDAG 21 NOVEMBER KL 18.00.

Fri entré. I samarbete med Sensus.

Foto Thomas Millot, Härlanda församling
Ulf Lindström, Härlanda församling. Foto Thomas Millot

Se Härlanda församling,

https://www.svenskakyrkan.se/orgryte/avskedskonsert-for-ulf-lindstrom


Den 19/12 kl 18 är du välkommen att sjunga in julen med Härlanda Oratoriekör under ledning av Ulf Lindström i Härlanda kyrka.

 


Hitta till Härlanda kyrka

Gilla oss på Facebook och dela evenemang via Facebook genom att klicka här.


Vi brukar spela in våra konserter. Ofta med video och ibland enbart ljudupptagning.
Lyssna gärna på exempel vad vi gjort här: Media inspelningar


Om kören

Härlanda Oratoriekör är en blandad sångkör med fast ensemble. Vi är cirka 60 engagerade och erfarna körsångare som ger konserter tillsammans med solister och orkester. Vi gillar även att umgås i trevliga former där inte minst sången har sin givna plats. Flertalet av våra sångare har lång erfarenhet av att sjunga i olika körer och i olika musikaliska sammanhang

Vår repertoar utgörs främst av sakrala verk som spänner från 1500-tal till nutid. Vi har sjungit flera Mozartverk och som exempel på andra tonsättare kan nämnas Schütz, Bach, Mendelssohn, Brahms, Fauré, Rutter. Utöver våra höst- och vårkonserter ger vi en julkonsert som avslutar året. Vi sjunger även a cappella, inte minst på våra körresor.

Kören bildades år 2004 och leds sedan 2008 av Ulf Lindström, organist och körledare i församlingen. Ulf är utbildad kyrkomusiker vid musikhögskolan i Stockholm. Ulf har bott och arbetat först i Stockholm i många år men sedan också i Falköping, Skara och Mariestad, innan han flyttade till Göteborg för arbetet i Härlanda kyrka.

Kören ingår i den rika musikverksamhet som bedrivs i Svenska kyrkans församling i Härlanda med många olika körer som sjunger i gudstjänst, på konserter och körresor. Här finns musikmöjlighet för alla åldrar!

Följ oss på facebook https://www.facebook.com/HarlandaOratoriekor/


Länk till Härlanda församling:  http://www.svenskakyrkan.se/harlanda?di=534086