Hem

 


Repetitioner för hösten börjar 23/8 kl 19 i Härlanda kyrka.

 

Söndag 30/10 18:00 Konsert i Härlanda kyrka

Härlanda Oratoriekör under ledning av Nóra Johansson Abaffy.

Program meddelas senare.

 

Trettondedag jul 6/1 2023 sjunger kören ur Bachs juloratorie, Härlanda kyrka

Härlanda Oratoriekör under ledning av Sara Hjort.

 


Hitta till Härlanda kyrka

Gilla oss på Facebook och dela evenemang via Facebook genom att klicka här.


Ibland spelas våra konserter in med ljudupptagning eller även med video.  Lyssna gärna på exempel vad vi gjort här: Media inspelningar


Om kören

Härlanda Oratoriekör är en blandad sångkör med fast ensemble. Vi är cirka 60 engagerade och erfarna körsångare som ger konserter tillsammans med solister och orkester. Vi gillar även att umgås i trevliga former där inte minst sången har sin givna plats. Flertalet av våra sångare har lång erfarenhet av att sjunga i olika körer och i olika musikaliska sammanhang

Vår repertoar utgörs främst av sakrala verk som spänner från 1500-tal till nutid. Vi har sjungit flera Mozartverk och som exempel på andra tonsättare kan nämnas Schütz, Bach, Mendelssohn, Brahms, Fauré, Rutter. Utöver våra höst- och vårkonserter ger vi en julkonsert som avslutar året. Vi sjunger även a cappella, inte minst på våra körresor.

Kören leds idag av  Sara Hjort i Härlanda församling.

Körens historia sträcker sig från år 2004 då David Molin bildade Härlanda Oratoriekör i Härlanda församling.  David ledde kören under dess fyra första år. Från 2008 fram till julen 2021 leddes kören av Ulf Lindström.

Kören ingår i den rika musikverksamhet som bedrivs i Svenska kyrkans församling i Härlanda med många olika körer som sjunger i gudstjänst, på konserter och körresor. Här finns musikmöjlighet för alla åldrar!

Följ oss på facebook https://www.facebook.com/HarlandaOratoriekor/


Länk till Härlanda församling:  http://www.svenskakyrkan.se/harlanda?di=534086